EconomieȘtiriTurism

Vouchere, val de nemulțumiri după eliminarea tichetelor de vacanță

Supărați că nu vor mai fi emise vouchere de vacanță, iar sprijinul financiar promis de stat întârzie, angajații din industria ospitalității vor protesta în întreaga țară

Supărați că nu vor mai fi emise vouchere de vacanță, iar sprijinul financiar promis de stat întârzie, angajații din industria ospitalității vor protesta în întreaga țară, notează ȘtirileProtv.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții asociațiilor patronale, care s-au întâlnit cu ministrul Economiei. Ei spun că fără vouchere, românii nu-și vor mai petrece vacanțele în țară. Pierderile din industrie s-ar putea ridica la două miliarde de euro.

Întâlnire la Ministerul Economiei pe tema acestor vouchere de vacanță

Mai mulţi reprezentanţi ai industriei de Hoteluri, Restaurante şi Cafenele au încercat să-l convingă pe ministrul Economiei şi Turismului, Claudiu Năsui, să nu renunţe la voucherele de vacanţă. După o oră şi jumătate de negocieri, au obţinut de la oficial promisiuni.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei şi Turismului:

Voi avea o discuţie şi cu premierul şi cu ministrul Finanţelor referitoare la voucherele de vacanţă. Deocamdată, poziţia anunţată de premier este cea oficială.

Premierul Cîțu a anunţat deja că mai există de anii trecuţi vouchere în valoare de 2.4 miliarde de lei, iar altele noi nu vor fi emise. Hotelierii susţin că efectele vor fi dezastruoase.

Dragoş Anastasiu, coordonator Coaliţia pentru Dezvoltarea României:

Acele vouchere de vacanţă trebuie să fie date precum oxigenul la orice pacient care este în faza avansată de boală.

Ajutoarele promise de autorități întârzie să apară

Reprezentanţii Horeca se plâng şi că fondurile de susţinere promise companiilor din domeniu, 2.5 miliarde de lei, sunt blocate până la adoptarea bugetului.

Fără sprijin, multe afaceri au ajuns în executare silită pentru neplata datoriilor. În schimb s-au înmulţit verificările autorităţilor în localuri, susţin ei.

Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România:

Nu sunt norme grave de încălcare a măsurilor COVID-19. În schimb, sunt multe măsuri pe contractele cu UCMR ADA, pe muzică, pe diverse lucruri mărunte.

Marți, începând ora 12, timp de o jumătate de oră, angajaţii teraselor, hotelurilor, restaurantelor, au oprit activitatea şi au ieşi în fata unităţilor în care muncesc. A fost un protest de tip grevă japoneză, cu pancarte şi bannere.

Anii trecuţi, 20 la sută din turiştii cazaţi în hotelurile din România au plătit cu vouchere de vacanţă.

Urmăriți website-ul de știri News pentru și mai multe informații de ultimă oră. Puteți intra în contact cu noi pentru detalii suplimentare. Pentru servicii de optimizare SEO vă stau la dispoziție experți în acest domeniu de activitate.

Sursa
StirileProtv

News

Consultant SEO, al companiei SEO Services Plus, din Alba Iulia. Cu o experiență de peste 14 ani în Web Design și SEO, am dezvoltat acest website pentru persoanele interesate de politică, medicină, turism, educație sau învățământ. În general, preluăm articole de pe alte website-uri dar avem secțiuni unde specialiștii noștri scriu articole din diverse domenii de activitate.

Related Articles

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button