EconomieExternȘtiri

Microsoft, platformă digitală pentru cei ce vor continua munca de acasă

O parte dintre funcționalități sunt disponibile de acum, iar restul vor putea fi folosite ulterior

Microsoft, platformă digitală pentru cei ce vor continua munca de acasă. Platforma poate fi utilizată atât de angajați, cât și de companii.

Microsoft combină aplicațiile sale de videoconferință, muncă și învățare online într-un singur produs. Conform Hotnews, este vorba despre „Viva”.

Viva, ultima realizare a celor de la Microsoft

Compania spune că va fi îmbunătățită experiența angajaților care lucrează de la distanță. Noua platformă Microsoft integrează capacitățile de productivitate și colaborare disponibile în Microsoft 365 și Microsoft Teams.

La această ultimă aplicație numărul de utilizatori a crescut enorm în anul pandemiei. Viva este integrată în Teams și conține patru module.

Platforma poate fi utilizată atât de angajați, cât și de companii. O parte dintre funcționalități sunt disponibile încă de pe acum. Restul vor putea fi folosite ulterior, pe parcursul anului în curs.

Viva este o platformă dedicată managementului angajaților. Cei de la Microsoft spun că este clar că telemunca va persista și după ce pandemia se va fi terminat.

Nemulțumirile angajaților au dus la transformări considerabile

Reprezentanții citează studii care spun că mulți angajați sunt nemulțumiți de cum decurge comunicarea de la distanță în interiorul companiei.

Pachetul conține într-un singur loc software pentru resurse umane (salarizare). Mai apoi, există și unelte pentru monitorizarea performanței angajaților, pentru acordarea de bonusuri și diverse alte aspecte legate de muncă.

Am asistat la cel mai mare experiment global de lucru la distanță. A avut un impact dramatic asupra angajaților de pretutindeni,

spune Satya Nadella, CEO la Microsoft.

„Fiecare organizație trebuie să unifice toate aspectele, de la procesele de integrare și colaborare, până la învățare și dezvoltare continuă. Viva reunește toate elementele de care angajații au nevoie pentru a avea succes, încă din prima zi de lucru, fiind integrată direct în platforma Teams”.

Viva reunește toate elementele de care angajații au nevoie

Platforma Microsoft Viva va avea 4 module. Acestea vor dispune de capabilități de la diferiți parteneri. Clienții le vor putea integra cu platformele pentru managementul angajaților de care dispun în prezent:

  • Viva Connections: o modalitate de accesare a spațiului de lucru digital. Angajații vor avea acces la comunicările interne și resursele companiei (politici, beneficii etc.). De asemenea, angajații pot adera la diversele grupuri și comunități din cadrul companiei. Toate acestea sunt posibile prin utilizarea unei singure aplicații din Microsoft Teams care poate fi personalizată;
  • Viva Insights: le oferă managerilor și liderilor informații utile în dezvoltarea companiei și a angajaților acesteia. Astfel, poate fi îmbunătățită calitatea timpului petrecut la birou. De exemplu, pauze la intervale regulate, consolidarea relațiilor și interacțiunilor în interiorul echipelor, continuarea procesului de învățare la birou;
  • Viva Learning: platformă integrată de învățare. Pune la dispoziția utilizatorilor diferite cursuri și conținut. Poate fi integrată cu alte platforme disponibile la nivelul organizației. De exemplu, LinkedIn Learning sau Microsoft Learn, precum și cu cele de la alți furnizori (Skillsoft, Coursera, Pluralsight și edX);
  • Viva Topics: facilitează schimbul de informații și cunoștințe între angajații din organizație. Folosește Inteligența Artificială pentru a identifica informațiile relevante din conversațiile și documentele disponibile în Microsoft365 sau Teams. Astfel, Viva Topics înlesnește procesul de căutare și acces la informație pentru angajați. Poate fi integrat cu alte servicii de tip third-party, precum ServiceNow și Salesforce.

Urmăriți website-ul de știri News pentru și mai multe informații de ultimă oră. Puteți intra în contact cu noi pentru detalii suplimentare. Pentru servicii de optimizare SEO vă stau la dispoziție experți în acest domeniu de activitate.

Sursa
Hotnews

News

Consultant SEO, al companiei SEO Services Plus, din Alba Iulia. Cu o experiență de peste 14 ani în Web Design și SEO, am dezvoltat acest website pentru persoanele interesate de politică, medicină, turism, educație sau învățământ. În general, preluăm articole de pe alte website-uri dar avem secțiuni unde specialiștii noștri scriu articole din diverse domenii de activitate.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button