SănătateȘtiri

Doctorii care se înscriu să lucreze în centrele de vaccinare

vor primi 100 de lei pe oră brut

Doctorii care se înscriu să lucreze în centrele fixe mobile şi în caravanele de vaccinare vor primi ca răsplată câte 100 de lei pe oră brut.

Guvernul va da o ordonanţă de urgenţă

Ministrul Sănătăţii spune că peste câteva zile Guvernul va da o ordonanţă de urgenţă care prevede recompense băneşti şi pentru asistenţii care vor asigura programul de imunizare în etapa a doua, de 12 ore pe zi.

Protejarea populației

Este nevoie, spune Vlad Voiculescu, de multă rigoare pentru a menţine ritmul şi pentru a proteja populaţia inclusiv de noua tulpină covid. Prima tranșă de vaccinuri Moderna este aşteptată peste câteva săptămâni şi va fi de aproximativ 10 mii de doze.

Contactați-ne acum!" class="index-title">

În timpul liber, adică în afara programului de la spital sau cabinet, medicii şi asistenţii cu drept de liberă practică sunt aşteptaţi să lucreze, cu plata pe oră, în centrele de vaccinare nou deschise în etapa a doua. Indemnizaţiile vor fi impozitate şi plătite lunar personalului medical şi celor care trec vaccinările în registrul naţional.

Vlad Voiculescu: Sumele pe care le-a propus Ministerul Sănătăţii sunt de 100 de lei pe oră pentru medici, de 50 de lei pentru asistenţi, de 25 de lei pentru registratori, dar astea sunt brute.

Reporter: De unde provin aceşti bani?

Vlad Voiculescu: Cel mai probabil, fonduri europene, pentru toate cheltuielile pe care le vom avea în perioada aceasta pentru a stimula personalul să se implice.

Reporter: Când va începe procedura de înscriere a voluntarilor?

Vlad Voiculescu: Probabil la începutul săptămânii viitoare.

Şi medicii de familie vor primi bonusuri de succes, dacă facilitează şi urmăresc vaccinarea pacienţilor cronici şi a celor care au peste 65 de ani.

Confirmarea noii tulpini de coronavirus pe teritoriul României impune, spune ministrul, accelerarea ritmului de vaccinare. Deocamdată, rămâne incert momentul în care vor începe să sosească vaccinurile Moderna.

Numărul vaccinurilor Pfizer

Dar cu siguranţă se va întâmpla în primul trimestru al anului. Rămâne fix, pentru următoarele săptămâni, numărul vaccinurilor Pfizer – câte 150 de mii de bucăţi pe săptămână. Atenţie, o mare parte din fiecare tranșă e deja rezervată românilor care au făcut prima injecţie cu exact 21 de zile înainte.

Vlad Voiculescu: Dacă săptămâna asta vaccinam o sută de mii de oameni, peste trei săptămâni, când vine rapelul, practic o sută de mii sunt deja programate, trebuie puse deoparte.

Reporter: Din vaccinul Moderna, la câte doze putem spera?

Vlad Voiculescu: Zece mii de doze. Undeva la această dimensiune vom primi şi vaccinurile Moderna, apoi cantităţile vor creşte.

Altfel spus, acum, când depăşim o sută de mii de persoane vaccinate în două săptămâni, contează enorm ca oamenii să nu îşi rateze programările de rapel. Oricum, amânările nu mai garantează eficiența vaccinurilor.

Sursa
Știrile PRO-TV

News

Consultant SEO, al companiei SEO Services Plus, din Alba Iulia. Cu o experiență de peste 14 ani în Web Design și SEO, am dezvoltat acest website pentru persoanele interesate de politică, medicină, turism, educație sau învățământ. În general, preluăm articole de pe alte website-uri dar avem secțiuni unde specialiștii noștri scriu articole din diverse domenii de activitate.

Related Articles

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button