Știri

Bebeluș, sfârșit tragic pentru un nou născut din Suceava

A murit bebeluşul din municipiul Suceava ajuns în stare critică la spital, după botez

Bebeluș, sfârșit tragic pentru un nou născut din Suceava. S-a stins din viaţă copilul de şase săptămâni aflat în stare gravă la spital.

Acesta a fost adus în stare critică la Spitalul Județean de Urgență din Suceava, după ce a fost scufundat în apă. Totul s-a întâmplat în cadrul slujbei de botez.

Medicii nu au reușit îl mențină în viață pe bebeluș

Decesul s-a produs în dimineaţa zilei de luni, 1 februarie, ora 6.00, informează Adevărul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, medicul urgentist Dan Teodorovici, a confirmat decesul bebeluşului de şase săptămâni.

Nou născutul a ajuns în stare critică la Unitatea de Primiri Urgenţe, în după-amiaza zilei de duminică, 31 ianuarie. Este vorba despre un bebeluș care a intrat în stop cardio-respirator după ceremonia religioasă de botez.

Aceasta a fost oficiată la biserica „Sfinţii Constantin şi Elena”, din cartierul Zamca al municipiului Suceava. Preotul a scufundat copilul născut prematur în cristelniţă, în totalitate.

Imediat după, micuţul s-a învineţit, iar cei prezenţi au sunat la 112. Medicii ajunşi la faţa locului i-au acordat primul-ajutor respectivului bebeluș. Personalul medical i-a scos o cantitate semnificativă de apă din plămâni. L-au resuscitat şi apoi intubat.

Copilul a fost transportat de urgență la spital şi internat pe secţia de Terapie Intensivă. De cealaltă parte, protopopul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Doru Budeanu, susţine că bebeluşul ar fi plâns imediat după ce a fost scos din apă, semn că plămânii nu i-ar fi fost afectaţi.

Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz

Protoiereul Doru Budeanu a aflat informaţia despre bebeluș de la preotul care a oficiat botezul.

Ancheta este în desfăşurare. La momentul scoaterii din apă copilul a plâns, deci era în regulă. După scoaterea din apă, la un moment dat, preotul şi naşii au observat că se moleşise. Preotul a sesizat lucrul acesta. Împreună cu naşii, a chemat SMURD-ul. Preotul are experienţă, nu este începător, nu se pune problema. Nu este primul botez. Aşteptăm să vedem ce spun şi medicii. Dacă s-ar fi întâmplat ceva la scufundare, copilul n-ar plâns.

Poliţiştii au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul acestui bebeluș. Se desfășoară cercetări pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs nenorocirea.

Urmăriți website-ul de știri News pentru și mai multe informații de ultimă oră. Puteți intra în contact cu noi pentru detalii suplimentare. Pentru servicii de optimizare SEO vă stau la dispoziție experți în acest domeniu de activitate.

Sursa
Adevarul

News

Consultant SEO, al companiei SEO Services Plus, din Alba Iulia. Cu o experiență de peste 14 ani în Web Design și SEO, am dezvoltat acest website pentru persoanele interesate de politică, medicină, turism, educație sau învățământ. În general, preluăm articole de pe alte website-uri dar avem secțiuni unde specialiștii noștri scriu articole din diverse domenii de activitate.

Related Articles

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button