Știri

Avertizare, cod galben și portocaliu de răcire accentuată a vremii

Vremea se răcește accentuat, începând de joi, iar până luni va fi ger mai ales pe parcursul nopților și al dimineților

Avertizare, cod galben și portocaliu de răcire accentuată a vremii. Vremea se răcește accentuat, începând de joi, în toată țara.

Răcirea se va manifesta, la început, în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul țării. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade, conform Hotnews.

Avertizare de vreme severă în toată țara

Valorile termice se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei.

În aceste zone, din noaptea de vineri spre sâmbătă temperaturile vor coborî sub -20 de grade. Meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme severă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de răcire accentuată în toate zonele țării. Această avertizare este în vigoare de joi, de la ora 12.00, și până luni, la ora 10.00.

În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara. Va fi ger mai ales pe parcursul nopților și al dimineților. La început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul țării.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade. Se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade. Potrivit ANM, vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare. Local geroasă, mai ales noaptea și dimineața.

Vântul va avea intensificări susținute în întreaga țară

A fost emisă și o avertizare cod galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării. Ninsori temporar viscolite şi polei în nord-vest, nord, centru, est şi sud-est. Avertizarea este în vigoare până vineri, la ora 18:00.

Mai ales pe parcursul zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri, vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor. La început ploi, apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent.

Local se va semnala polei sau gheţuş, după cum se precizează în această avertizare. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, amplificând senzaţia de frig.

Se vor înregistra viteze de 55-65 km/h şi temporar peste 70-80 km/h, mai ales în centru, sud şi est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureş şi la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată, spun meteorologii.

Intensificări ale vântului vor mai fi şi pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse şi în special în zonele de munte şi în Moldova.

Avertizare de viscol puterinc în zona montană înaltă

De joi, de la ora 18:00, până vineri la aceeaşi oră, va fi cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, temporar viscol şi vizibilitate redusă.

În acest interval, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 110-130 km/h.

În noaptea de joi spre vineri va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar, vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 de metri.

Urmăriți website-ul de știri News pentru și mai multe informații de ultimă oră. Puteți intra în contact cu noi pentru detalii suplimentare. Pentru servicii de optimizare SEO vă stau la dispoziție experți în acest domeniu de activitate.

Sursa
Hotnews

News

Consultant SEO, al companiei SEO Services Plus, din Alba Iulia. Cu o experiență de peste 14 ani în Web Design și SEO, am dezvoltat acest website pentru persoanele interesate de politică, medicină, turism, educație sau învățământ. În general, preluăm articole de pe alte website-uri dar avem secțiuni unde specialiștii noștri scriu articole din diverse domenii de activitate.

Related Articles

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button