MarketingȘtiri

Polen, trucuri pentru îndepărtarea petelor de pe diverse suprafețe

Sfaturile noastre s-ar putea să vă salveze cele mai preferate haine

Crinii ar putea fi frumoși pe parcursul timpului de înflorire. V-ați aplecat vreodată pentru a simți mirosul lor glorios, doar pentru a rămâne cu pete încăpățânate portocalii? Vorbim despre polenul ce și-a găsit un loc confortabil pe dvs.

Particulele sale fine sunt proiectate să se agațe de albine, de aceea se lipesc și de țesături! Cu toate acestea, nu intrați în panică!

Există un truc infailibil pentru îndepărtarea petelor de polen de pe haine.

În acest articol de blog oferit de florărie online Craiova prezentăm o situație des întâlnită. După ce aflați cum puteți sta departe de pete vă invităm să intrați în contact cu noi.

Vă așteptăm cu o gamă variată de plante în ghiveci, buchete și aranjamente florale ori cadouri.

Polen pe haine, soluție simplă de îndepărtare

În primul rând, nu atingeți și nu udați polenul care s-a lipit de haine! Scoateți obiectul vestimentar afară și lăsați-l în bătaia vântului. Apoi, apucați o rolă cu bandă lipicioasă.

Folosiți partea lipicioasă pentru a extrage polenul de pe țesătură. Majoritatea petelor ar trebui să dispară rapid și mai ușor prin intermediul acestei role.

Înmuiați-vă îmbrăcămintea în apă rece (niciodată fierbinte) timp de o jumătate de oră. Clătiți-o de două ori înainte de a aplica soluția de îndepărtare obișnuită a petelor.

Mai apoi, spălați așa cum sugerează eticheta de îngrijire a hainelor respective. Lăsați materialul la aer uscat și, ta da! Top-ul tău preferat (deoarece este întotdeauna cel preferat) va arăta ca nou.

Covoare sau tapițerie

Crinii au scăpat polenul pe covorul dvs. crem sau pe canapeaua cea nouă? Din fericire, banda lipicioasă funcționează și pe covoare. Efectul de curățare sporește atunci când este utilizată și o duză de aspirator.

Dacă mai vedeți rămășițele unei pete, folosiți un burete uscat pentru a șterge. Folosiți o soluție realizată din oțet de casă (amestecați o parte de oțet cu două părți de apă).

O altă variantă este dată de solventul de curățare uscată ales de dvs. din magazin. Nu frecați niciodată polenul și nu îl periați, deoarece acest lucru îl poate împinge mai adânc în fibre.

Ștergeți din exterior spre interior pentru a opri răspândirea petelor.

Abordați problema cauzată de polen de la sursă

V-ați săturat să vă plimbați cu rola de bandă adezivă prin casă? Ar putea fi timpul să eliminați cu totul „problema polenului”. Care este soluția evidentă, în afară de a nu cumpăra crini (de neimaginat)?

Cel mai simplu este să smulgeți ușor sau să scoateți anterele cu o țesătură imediat ce florile se deschid. Făcând acest lucru, ajutați crinul să reziste mai mult.

Polenul lor erodează petalele pe care le atinge.

Doriți să păstrați anterele pentru atracția lor vizuală? Luați în considerare pulverizarea lor cu spray de păr. Acest lucru poate opri căderea polenului, dar de obicei va scurta viața florilor.

Crinii sunt o alegere bună pentru persoanele care suferă de alergii

Principalii vinovați de polen ar putea fi un coșmar pentru persoanele care suferă de alergii. Poate părea o situație ridicolă, dar este adevărat!

Florile mai mari și strălucitoare, cum ar fi crinii, tind să producă polen mai „greu”. E mai puțin probabil să fie purtat prin aer și să vă irite căile respiratorii.

Acest lucru se datorează faptului că atrag mai ușor albine și fluturi. Nu trebuie să se bazeze pe polenizarea realizată cu ajutorul vântului.

Cumpărați flori pentru cineva predispus la alergia indusă de polen? Evitați buchetele ambalate cu umpluturi de flori sălbatice (fără margarete, gypsophila etc.). Alegeți, în schimb, următoarele specii ce nu ar trebui să ridice probleme:

1. Trandafirii

Trandafirii se autopolenizează și abia dacă eliberează polen în aer. Miros superb, arată elegant și nu dau norocosului dvs. un nas curgător!

2. Gladiola

Aceste flori înalte, în formă de sabie, erau aruncate spre gladiatorii victorioși din epoca romană. Fac polen gros, lipicios, care rareori se ridică la nivelul nărilor.

3. Laleaua

Această floare de primăvară mult iubită este renumită pentru forma cupei și culorile luminoase. Produce polen greu care se lipeste strâns de stamină.

4. Hortensia ține departe orice polen dăunător

Această specie prezintă flori minunate de albastru, roz, violet și alb. Face ca orice aranjament să arate luxos și bogat. Floarea de hortensie produce o cantitate limitată de polen.

5. Irisul

Cunoscut pentru culoarea violet intens și de galben strălucitor, irisul are polen greu. Acesta rămâne prins în petalele lor lungi și delicate.

6. Bujorul

Această plantă romantică de vară este preferată pentru că reușește să capteze polenul între straturile moi. Singura problemă: este greu să rezistați de la a nu mirosi soiurile divin parfumate!

7. Orhideea

Floarea exotică populară aproape că nu produce polen și adesea vine într-un ghiveci. Există mai mult de 25.000 de specii de orhidee, în diverse soiuri, unele prezente și în acest magazin online.

8. Cele mai multe plante de apartament nu au polen

Plantele de apartament care nu înfloresc nu au deloc polen. Anumite plante absorb efectiv iritanții din aer, făcându-i anti-alergenici:

  • iedera dracului;
  • palmierii de trestie;
  • copacii dragon;
  • crinul păcii.

Cadoul universal perfect!

News

Consultant SEO, al companiei SEO Services Plus, din Alba Iulia. Cu o experiență de peste 14 ani în Web Design și SEO, am dezvoltat acest website pentru persoanele interesate de politică, medicină, turism, educație sau învățământ. În general, preluăm articole de pe alte website-uri dar avem secțiuni unde specialiștii noștri scriu articole din diverse domenii de activitate.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button