ExternȘtiri

Myanmar, junta militară din țara asiatică a blocat accesul la Facebook

Liderii militari din Myanmar au blocat accesul la Facebook la câteva zile după lovitura de stat

Liderii militari din Myanmar au blocat accesul la Facebook la câteva zile după lovitura de stat. Ca urmare a acesti mișcări a fost dat jos guvernul ales democratic, relatează Hotnews.

Noua conducere a țării a anunțat că platforma de social media va fi blocată pentru a asigura „stabilitate”. Facebook devenise un punct de organizare a opoziției față de lovitura de stat de luni.

Jumătate dintre locuitorii din Myanmar au acces la Facebook

Într-un nou semn de nesupunere civilă, parlamentarii din această țară au declarat deschisă o nouă sesiune legislativă. Mai multe proteste sporadice au avut loc în Yangon, principalul oraș al țării.

Ministerul Comunicațiilor a anunțat că accesul la Facebook va fi blocat până la 7 februarie. Cu toate acestea, mulți locuitori ai țării au relatat că pot avea încă acces pe platformă, ocazional.

Jumătate dintre locuitorii acestei țări din sud-estul Asiei au un cont pe Facebook. Activiștii au creat o pagină pentru a coordona opoziția față de lovitura de stat.

Compania condusă de Mark Zuckerberg a admis întreruperea serviciul său:

Îndemnăm autoritățile să restabilească o conectivitate pentru ca oamenii din Myanmar să poată lua legătura cu familiile și prietenii lor și pentru a accesa informații importante.

Proteste și nesupunere civică la adresa armatei

Relatările din Mandalay, al doilea oraș ca mărime al țării, afirmă că a avut loc o mică demonstrație. O parte din protestatari au fost arestați. În Yangon rezidenții au bătut în oale pentru a doua noapte la rând în semn de protest.

Cel puțin 70 de parlamentari refuză să părăsească o casă de oaspeți a guvernului din capitala Naypyidaw. Aceștia au declarat deschisă o nouă sesiune parlamentară.

Legiuitorii aparțin partidului Liga Națională pentru Democrație condus de Aung San Suu Kyi. Vorbim despre liderul ales al Myanmar, răsturnat ca urmare a loviturii de stat de luni.

Parlamentarii sunt doar o parte dintre sutele de persoane cărora li s-a impus să rămână în camerele de oaspeți ale guvernului înainte să fie anunțați că sunt liberi să plece după ce militarii au preluat controlul asupra țării.

Puciștii au pus-o sub acuzare pentru încălcarea legislaţiei de import-export pe Aung San Suu Kyi. Aceștia au afirmat că poliția a găsit la locuința acesteia radiouri portabile importate în mod ilegal şi folosite fără permisiune.

Preşedintele Win Myint, înlăturat de la putere împreună cu aceasta, a fost acuzat la rândul său de încălcarea restricţiilor impuse pentru a combaterea epidemiei de COVID-19 şi de încălcarea legii privind gestionarea dezastrelor naturale.

Secretarul general al ONU îndeamnă la eșuarea loviturii de stat

Străzile din Myanmar sunt în mare parte liniștite, fără semne de proteste majore. Între timp secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat miercuri la presiuni pentru a face lovitura de stat să eșueze.

Acesta a anunțat că va face tot ce îi stă în putinţă

pentru a mobiliza toţi actorii-cheie şi comunitatea internaţională pentru a pune suficientă presiune asupra Myanmar cu scopul de a se asigura că lovitura de stat eşuează.

Myanmar, o țară din sud-estul Asiei cu 53 de milioane de locuitori a fost condusă de o juntă militară între 1962 și 2011, an în care aceasta a fost dizolvată. Mai apoi, a început o perioadă de tranziţie controlată spre democraţie.

Alegerile din luna noiembrie a anului trecut au fost cel de-al doilea scrutin general după 2011. Armata deţinea însă controlul asupra a trei ministere cheie (Internele, Apărarea şi Frontierele).

Urmăriți website-ul de știri News pentru și mai multe informații de ultimă oră. Puteți intra în contact cu noi pentru detalii suplimentare. Pentru servicii de optimizare SEO vă stau la dispoziție experți în acest domeniu de activitate.

Sursa
Hotnews

News

Consultant SEO, al companiei SEO Services Plus, din Alba Iulia. Cu o experiență de peste 14 ani în Web Design și SEO, am dezvoltat acest website pentru persoanele interesate de politică, medicină, turism, educație sau învățământ. În general, preluăm articole de pe alte website-uri dar avem secțiuni unde specialiștii noștri scriu articole din diverse domenii de activitate.

Related Articles

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button