ExternSocietateȘtiriTurism

Hadrian, cea mai luxoasă sală de banchet din Imperiul Roman

Arheologii spanioli au realizat aceste descoperiri în timpul cercetărilor efectuate în Vila lui Hadrian de la Tivoli

Hadrian, cea mai luxoasă sală de banchet din Imperiul Roman. Arheologii spanioli au realizat aceste descoperiri în timpul cercetărilor.

Bogăţia arhitecturală din vila împăratului roman Hadrian (76-138 după Hristos) de la Tivoli era admirată deja de scriitoarea Marguerite Yourcenar şi de generaţiile de vizitatori, de artişti şi de curioşi îndrăgostiţi de luxosul teatru maritim.

Opulența, marcă înregistrată în Vila lui Hadrian

Excavat de o echipă de arheologi spanioli, tricliniul (sala de banchet romană) a fost identificată în zona cunoscută sub numele de reşedinţă imperială.

Partea cea mai veche a sitului, altădată ocupată de o vilă patriciană din epoca republicană, scrie Adevarul. De un lux desăvârşit, acest tricliniu a fost situat pe o platformă din marmură de Carrara plasată în mijlocul unui bazin.

În această zonă se ajungea prin intermediul unor pasarele retractabile. Camera trebuia să fi dat impresia unei insule de marmură pierdută în mijlocul unei „mări” de fântâni.

O descoperire considerată „uimitoare” de Rafael Hidalgo Prieto, directorul săpăturilor.

Este absolut unic în lume. Nu există altă sală de banchet la fel de sofisticată ca cea pe care am descoperit-o în vila lui Hadrian,

a declarat el pentru cotidianul spaniol ABC.

Scopul vilei era de a reprezenta divinitatea împăratului

Potrivit arheologilor, „este un nou exemplu al unei anumite idei de opulenţă care apărea foarte des în Vila lui Hadrian”. Înconjurat de alte patru anexe, camere mici la fel de bogat decorate, acest spaţiu de banchet nu putea primi mai mult de trei persoane.

Arheologii sunt de părere că acesta ar putea fi locul unde împăratul îşi lua micul dejun, în companie restrânsă. „Era un spectacol aproape teatral”, a afirmat Andrea Bruciati, directorul sitului din Vila Hadrian.

Scopul vilei era de a reprezenta divinitatea împăratului. Era aproape futurist. Politicienii ar putea să înveţe astăzi de la el.

Tricliniul acvatic era alimentat de un ingenios dispozitiv hidraulic. Acesta traversa întreaga elevaţie arhitecturală printr-un joc de cisterne miniaturale.

Vila lui Hadrian, redeschisă din nou pentru publicul larg

Situat în apropiere de Tivoli, la poalele Apeninilor şi la 30 de kilometri de Roma, complexul vilei se întinde pe aproape 120 de hectare.

Amenajat de Hadrian în mai multe faze, începând din 118 după Hristos, diferitele pavilioane ale complexului se inspiră din modele greceşti şi egiptene care erau dragi împăratului. Vila a fost redescoperită la mijlocul secolului XV. Închisă din cauza COVID-19, ea va fi redeschisă publicului săptămâna aceasta.

Urmăriți website-ul de știri News pentru și mai multe informații de ultimă oră. Puteți intra în contact cu noi pentru detalii suplimentare. Pentru servicii de optimizare SEO vă stau la dispoziție experți în acest domeniu de activitate.

Sursa
Adevarul

News

Consultant SEO, al companiei SEO Services Plus, din Alba Iulia. Cu o experiență de peste 14 ani în Web Design și SEO, am dezvoltat acest website pentru persoanele interesate de politică, medicină, turism, educație sau învățământ. În general, preluăm articole de pe alte website-uri dar avem secțiuni unde specialiștii noștri scriu articole din diverse domenii de activitate.

Related Articles

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poate vă place și
Close
Back to top button