EducațieȘtiri

Profesorii vor fi plătiți pentru a face ore suplimentare cu elevii

care au pierdut cursuri din cauza Covid

Oficial, în România, 237.000 de elevi nu au avut acces la internet și 287.000 de copii nu au avut echipament tehnologic pentru a putea urma cursurile de învățământ în sistem online, ca urmare a restricțiilor impuse de epidemia de Covid-19.

Ce va face statul român

Ce va face statul român pentru ca acești copii să recupereze materia pierdută?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat într-un interviu acordat Știrile Pro TV că insituția pe care o conduce are în vederea aplicarea unor ”acțiuni remediale”, cu ajutorul cărora elevii care nu au putut învăța până acum să încerce să recupereze cursurile.

”Important este să compensăm aceste pierderi. Compensarea se face printr-un set integrat de acțiuni remediale. Aceste acțiuni remediale trebuie să fie particularizate la stadiul la care se află fiecare elev în fiecare instanță, pentru că unii au pierdut mai mult, unii au pierdut mai puțin.”

a spus Sorin Cîmpeanu la Știrile Pro TV.

Ce înseamnă „acțiuni remediale”?

În general, este vorba despre ore suplimentare pe care cadrele didactice le vor susține cu elevii care nu au putut învăța pentru că nu au avut tablete sau pentru că nu au avut acces la internet.

Sursa
Știrile PRO-TV

News

Consultant SEO, al companiei SEO Services Plus, din Alba Iulia. Cu o experiență de peste 14 ani în Web Design și SEO, am dezvoltat acest website pentru persoanele interesate de politică, medicină, turism, educație sau învățământ. În general, preluăm articole de pe alte website-uri dar avem secțiuni unde specialiștii noștri scriu articole din diverse domenii de activitate.

Related Articles

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button