EconomieSocietateȘtiri

Otokar, autobuzele Primăriei Capitalei au înregistrat 8.000 de defecțiuni

În comparație, cele 130 de autobuze hibrid Mercedes Citaro au înregistrat până acum doar 233 de defecţiuni

Cele 400 de autobuze Otokar cumpărate în 2018 de Primăria Capitalei au înregistrat de la intrarea în circulație peste 8.000 de defecțiuni. Informația apre într-un răspuns transmis de Primăria Capitalei, la solicitarea HotNews.ro.

Otokar pierde competiția cu Mercedes în privința defecțiunilor

Fiind în perioada de garanție, acestea au fost reparate pe cheltuiala furnizorului. În comparație, cele 130 de autobuze hibrid Mercedes Citaro, care au intrat în exploatare eşalonat, începând cu luna iulie 2020, au înregistrat până acum 233 de defecţiuni.

Din anul 2018 şi până în prezent, pentru cele 400 de autobuze marca Otokar cumulat s-a înregistrat un total de 8.112 sesizări pentru remedieri în termen de garanţie. Remedierile au fost rezolvate integral de Service Otokar, care a suportat costurile. Sesizările înregistrate au fost în principal pentru sisteme şi instalaţii (instalaţie electrică, instalaţie climatizare, încălzire auxiliară, sistem regenerare filtru particule/evacuare, reglaje deschidere/închidere uşi),

se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei privind situația autobuzelor Otokar.

Defecte mult mai puține în cazul autobuzelor nemțești

Referitor la cele 130 de autobuze hibrid Mercedes Citaro, care au intrat în exploatare eşalonat, începând cu luna iulie 2020, au fost înregistrate 233 de defecţiuni în garanţie, potrivit sursei citate.

Remedierile au fost efectuate de către firma furnizoare, Mercedes Benz Trucks&Buses România SRL, cu personalul propriu, companie care a suportat şi costurile de reparaţii aferente. Dintre cazurile raportate şi remediate, menţionăm următoarele tipuri de defecţiuni: sistem info călători, sistem validare, probleme specifice la motor şi caroserie (ex: pierderi ulei, coliere slabe, aviale dezlipite, încuietoare capace), reglaje deschidere/închidere uşi. Subliniem faptul că atât autobuzele Otokar, cât şi cele Mercedes-Benz Citaro Hybrid prezintă siguranţă în funcţionare şi îndeplinesc toate standardele europene şi internaţionale,

se mai arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei.

Contract semnat de Gabriela Firea pentru autobuzele Otokar

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat pe 5 iunie 2018 contractul pentru achiziția celor 400 de autobuze Euro 6 cu asocierea Otokar Europe SAS – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S, câștigătoarea licitației. Valoarea contractului a fost de 458.100.826 lei fără TVA. Autobuzele au fost livrate în 2018-2019.

Fiind în perioada de garanție, pentru ambele tipuri de autobuze, reparațiile au fost făcute pe cheltuiala producătorului.

Precizăm că defectele nu au condus la imobilizarea vehiculelor, parcul programat nefiind afectat. Întrucât autobuzele se află în garanţie, toate verificările şi intervenţiile sunt realizate pe cheltuiala furnizorilor, în conformitate cu prevederile contractuale,

se mai arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei.

Garanție de 8 ani pentru autobuzele aflate în circulație prin București

Conform caietului de sarcini, toate cele 400 de autobuze au o garanție de opt ani. În acest interval, manopera completă, inclusiv reviziile, intrând în sarcina furnizorului.

Mai mult, în primii 4 ani, mijloacele de transport în comun vor avea o garanție extinsă. Adică inclusiv în ceea privește consumabilele de exploatare. Aici putem include uleiuri, filtre, manoperă de revizie tehnică, întreținere.

Tot primarul Gabriela Firea a semnat în 2019 și contractul pentru achiziția celor 130 de autobuze hibrid Mercedes – Benz. Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA.

Tipul de autobuz Mercedes – Benz Citaro Hybrid este fabricat în Germania. Achiziția a fost făcută cu fonduri europene. Garanția autobuzelor Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de 8 ani şi 480.000 de km. În acest caz, vorbim despre o garanție de tip Full Warranty.

Urmăriți website-ul de știri News pentru și mai multe informații de ultimă oră. Puteți intra în contact cu noi pentru detalii suplimentare. Pentru servicii de optimizare SEO vă stau la dispoziție experți în acest domeniu de activitate.

Sursa
Hotnews

News

Consultant SEO, al companiei SEO Services Plus, din Alba Iulia. Cu o experiență de peste 14 ani în Web Design și SEO, am dezvoltat acest website pentru persoanele interesate de politică, medicină, turism, educație sau învățământ. În general, preluăm articole de pe alte website-uri dar avem secțiuni unde specialiștii noștri scriu articole din diverse domenii de activitate.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poate vă place și
Close
Back to top button