COVID-19ExternȘtiri

Rusia, locul trei în topul deceselor cauzate de COVID-19

Numărul morţilor este de două ori mai mare decât se raportase până acum în actele oficiale

Numărul ruşilor diagnosticaţi cu COVID-19 care au murit anul trecut este de două ori mai mare decât se credea până acum. Plasează Rusia pe locul 3 în lume ca număr de decese cauzate de coronavirus, conform Adevarul.

Date alarmante în privința victimelor COVID-19 vin din Rusia

Potrivit Rosstat, agenţiei de statistică a Rusiei, în 2020 au murit în această ţară 162.429 de persoane. Anunţul a fost făcut în 8 februarie. În aceeaşi zi autorităţile guvernamentale ce gestionează pandemia de COVID-19 anunţau un număr total de doar 77,068 de decese. În acest număr total erau incluse și cele din 2021.

Datele raportate de Rosstat includ şi cazurile în care virusul nu este declarat drep principala cauză a decesului. Tot aici intră şi cele în care prezenţa virusului nu a primit o confirmare finală oficială.

Datele oferite de grupul de lucru de la nivelul guvernului includ doar situaţiile în care COVID-19, boala cauzată de coronavirus, sunt confirmate drept cauza oficială a decesului.

Este o modalitate de raportare criticată de ţările occidentale. Situația apare pe măsură ce numărul cazurilor de COVID-19 din Rusia plasează ţara pe primele locuri din lume.

Potrivit Rosstat, în decembrie au fost 44.435 de decese asociate COVID-19. Cele mai multe din aprilie, când cifrele îmbolnăvirilor ajungeau şi la 27.000 pe zi.

În privinţa deceselor în general, indiferent de cauza acestora, Rosstat arată că în 2020, numărul acestora a crescut cu 323.800. Adică cu aproape 18 procente faţă de 2019. Declinul populaţiei a fost cel mai ridicat din ultimii 15 ani.

Relaxare a măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii epidemiei

Recent, Rusia a relaxat o parte dintre măsurile impuse pentru limitarea răspândirii virusului. Oficialii au transmis că situaţia s-a îmbunătăţit.

Primarul Moscovei, Sergei Sobyanin, a aprobat redeschiderea restaurantelor şi cluburilor. Măsura vine după mai multe săptămâni în care acestea nu au funcţionat.

A crescut şi numărul persoanelor cărora li se permite accesul la spectacole sau în săli de cinema. Au reînceput şi şcolile şi cursurile din universităţi.

Potrivit Johns Hopkins University, în Rusia s-au înregistrat, de la începutul pandemiei până acum, 3,9 milioane de cazuri confirmate.

Datele plasează ţara pe locul 5 în lume în privinţa îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Urmăriți website-ul de știri News pentru și mai multe informații de ultimă oră. Puteți intra în contact cu noi pentru detalii suplimentare. Pentru servicii de optimizare SEO vă stau la dispoziție experți în acest domeniu de activitate.

Sursa
Adevarul

News

Consultant SEO, al companiei SEO Services Plus, din Alba Iulia. Cu o experiență de peste 14 ani în Web Design și SEO, am dezvoltat acest website pentru persoanele interesate de politică, medicină, turism, educație sau învățământ. În general, preluăm articole de pe alte website-uri dar avem secțiuni unde specialiștii noștri scriu articole din diverse domenii de activitate.

Related Articles

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poate vă place și
Close
Back to top button